Olla vaan - rakkaat lahjat vierellä - luu on piedettävä suussa, jos sattuu nukahtamaan ja minä vaikka alan nakerrella sitä - varma on varmaa - jänöjussikin pääsi ihan luunautintoon, kai se on niin hyvä kumppani.

Tuossa meidän paikka - kun sanon "wir lesen", niin Laika varaa heti itselleen paikan. Siinä vietetään iltoja ja öitä kirjamaailman ihanuuksissa, rauhan kehdossa, lämpimässä. Välillä syömme, käymme lenkillä ja taas olosohvaan.

Oli oikein soluja rauhoittavat päivät. 3 -5 minuuttia kaupungin keskustasta ja en ole tavannut ketään. Eilen näkyi kauempaa jokunen metsäpolulle kulkija. Tämä on todella erikoinen ja ihana kaupunki, entinen ja nykyinenkin kylpyläkaupunki. Täällä hodettiin terveyttä ja sen perinteet ovat vielä vahvasti näkyvissä. Suojatiellä ilman valoja on jalankulkijalla etuoikeus, autot pysähtyvät. Tuo toimi muutama vuosi sitten täydellä, mutta hurjapäitä on alkanut tännekin tulla.

Kun katselee kuvaa, ei todeksi uskoisi. Kun tämä Laika-tyttö tuli luokseni eläinsuojeluyhdistyksestä, niin se oli sekapäinen huohottaja. Vaahtoa suussa ja huohotus, että ikkunat menivät kosteaksi - ei reagoinut puheeseenkaan. Vahti minua, jokaista liikettäni, kun oli vähän rauhallisempi. Ulkona hyökkäsi päälleni ja kaatoi minut lumihankeen, puri käsiä ja jalkoja. Minulla piti olla paksut työhanskat käsissä. Oli muutama kova taistelu. Kerran pääsin ulkorakennukseen karkuun. Koira jäi vahtimaan vähän matkan päähän milloin tulen ulos. Se on tarina sinänsä, hengissä selvisin, mutta koville otti ja nyt makaa ilman pienintäkään epäilystä - täysluotto. Tuo luukin lojuu lattialla milloin missäkin. Tällä hetkellä hoidetaan maitoa pois. Tyttö kuvittelee saaneensa pentuja. Aikaa on kulunut 4 vuotta ja kova työ on ollut. Nyt ollaan 1. luokalla oppikoulua. Kyllä aina luokalta toiselle on päästy, vaikka alussa teki tiukkaa. Monta keskustelua on pidetty ja yhteisymmärrys siten hankittu. Toisille koirille vielä vähän rähistään, koska tämä tyttö kuvittelee omistavansa kaikki maat, missä liikkuu. Niin, kun vieraita tulee niin hieman liika innostus nousee, mutta näin kotosalla ihan o.k. Tällä hetkellä opetellaan pudonneitten tavaroiden nostoa ja minulle antamista. Minä luotin eläimen vaistoon ja luonnon voimaan - koiralla on todella vaistot tallella