Äitienpäivä Hesassa


 

Voitko kuvitella, minä en, mitä Suomesta on tullut. Lähdin 8.5. kello 11 koiran kanssa, tarkoituksena mennä Oulunkylään äitienpäivänä, 96 vuotiasta äitiäni tervehtimään. Olin ostanut jo viikolla ruukkuruusun ja jotain vaatetta, leiponut kakun ja hankkinut hedelmiä. Oli siis reppu pakattuna ja kukkapaketti kainalossa ja susi hihnassa.

Mietin, että kävelläänkö 65 A päätepysäkille vai otetaanko taxi. Olimme matkalla rannan kautta, että on lenkki samalla tehty ja koira rauhallinen. Matkan varrella inva tai sellainen koirataxi pysähtyi nenän eteen ja otti kyytiin miehen rullatuoleineen. Pyysin soittamaan meille taxin ja sanoin, että odotamme. Hän lupasi soittaa. Sanoi jotain ja koska en kuule kauempaa, sanoin, että en kuule, mutta tuleeko taxi ja soittaako hän. Taximies nyökkäsi ja sanoi soittavansa. Odotimme puiston reunalla 3/4 h - ei tullut taxia.

Lähdimme kohti bussipäätepysäkkiä. Yhdellä pysäkillä oleva nainen halusi soittaa taxin meille. Puhelu kesti iät päivät. Nainen kysyi välillä, että onko minulla taxikortti. Sanoin, ei, elän Euroopassa ja maksan rahalla. Puhelu kesti ja kesti, alkoi jo puhelun kesto hermostuttaa. Koira alkoi myös menettää malttiaan - kesti liian kauan, olimme jo 1 1/2 h matkalla taxin hakuun.

Vihdoin nainen lopetti puhelunsa ja sanoi, että taxi tulee. Taxi tuli, mutta kuljettaja sanoi, että hänelle ei sanottu, että koira kyytiin, ei siis voi ottaa, koska jalat likaavat penkin etc. Niin, siksihän minä pyysin soittamaan koirataxin. Sen olin hyvin selvästi sanonut ja koira on tarpeeksi suuri, että sen näkee. Nainen oli myös ilmoittanut, että koira kyytiin.

Nyt tämä taxin kuljettaja alkoi soitella - puhelut kestivät ikuisesti. Aloin kiukustua. Sanoin, että koko Euroopassa saa taxin. Taxi kuskikin alkoi hermostua ja yritti hoitaa homman, siis meille taxin. Soitti uudestaan ja sama sanojen tulva. Vihdoin lopetti puhelun ja sanoi, että teidän on mentävä bussilla, taxikeskus ei anna lupaa..... Olin sanonut, että Oulunkylään, tiesi, että hyvä ajomatka. Kukkapaketti lensi kadulle, hyvä että en kaatunut, oli mylläkkää, koska ihmiset ihmettelivät, miksi taxi seisoo jalkakäytävällä ja soitellaan ja ja ja.

Sanoin, että tämä pitää laittaa lehteen. Helsingissä ei saa taxia, vaikka maksaa rahalla. Taxinkuljettaja tuli vielä autostaan luokseni ja sanoi, juu laittakaa lehteen. Tämä keskus ei työskentele kunnolla.

Siis hikimärkänä, väsyneenä kävelin rantaan koiran kanssa. ei voimia enää bussimatkaan. Nyt on kello 14.40. Tulimme juuri takaisin kotiin, vaihdoin vaatteet - likomärät - juon kahvin, otan benzodiaa, koska aivokramppi ja käyn makaamaan, pään päälle märkä, kylmä rätti.

Se oli äitienpäivä joka suuntaan.

Oulunkylään on kai käveltävä Larusta, kun on koira ja huonokuuloinen eikä ole taxikorttia ja kaiken lisäksi ei käytä itse kännykkää. Ei tietenkään mitään kortteja jos rahalla maksaa – se ei kelpaa, vain kortit käytössä?

Jotain on pielessä ja pahasti. Siitä kai sanonta, minkä olen eri tilanteissa kuullut satoja kertoja, että ei kannata. No, ei varmaan.

Siis ei saa taxia, eikä voi maksaa cash - tämä on tosi huippu. Valitettavasti ei ole tuttua reportteria, en tiedä kenet löytäisin. Tuollainen pitäisi saada uutisiin, mutta liikaa näyttää olevan tämän tapaista lehdissä, ei kukaan enää välitä lukea ja miksi välittäisi jos mikään ei kannata.

Käyn sänkyyn.


 

Iloista päivää - piti kertoa - en tajua tällaista system - en ole koskaan kuullut tällaisesta

Me 2


 

Voiko muuta kuin vaieta – ei ainakaan Euroopassa eläneenä, missä raha kelpaa ja itse voi autoilija määrätä ottaako kyytiin vai ei.

Äitini odottaa........................eihän sillä väliä...........järjestys on oltava........keskus määrää.........

Kirjoitin tämän pikaisesti eräälle ystävälle. Pistän sen nyt myös blogiin , että näkyy, kuinka hyvin asiat toimivat. Kello on 15.30, nousin juuri pystyyn ja suuntaamme meren rantaan keskustelemaan tuulen ja ENKELIN kanssa.